september 2016

Ut p tur

I dag har jeg og mammas hund vært på fjelltur. Vi gikk på Hjortheia, Guromann, Kjølsfjelle og Salbuhatten på litt over 2 timer. Ingen stor rekord, men for meg var det godt gjort.

Nå har jeg vært på:

Ramtid nord 1 gang
Ramtind sør 1 gang
Gåsheitind 1 gang
Hjortheia 3 ganger
Guromann 1 gang
Kjølsfjellet 1 gang
Salbuhatten 2 ganger
Langheistabben 1 gang
Urstabben 1 gang
Hildstadfjelle 1 gang

P tide sette seg ned

Phu, da var den helga over. Synes liksom den nettopp hadde startet jeg.

I dag har vi feiret bursdagen til vår eldste som fyller år om noen dager. Tiden går så fort. Avsluttet dagen med fjelltur med min vakre venninne.

Ble ikke de beste bildene i farta, men her er varden til Salbuhatten:

Nå er det avslapping på høyt nivå fle man tar kveld og starter på en ny uke.

Her er forresten kistene fiks ferdig og i sitt rette miljø:

Str til trk

Nå er to av tre kister ferdig lakket. Mannen fikk lakket to av dem i går mens jeg var borte og nå fikk de andre støk og den tredje fikk første strøket.

Den siste får siste strøk i morgen. Da er de ferdige og jeg kan får spisebordet tilbake. Nå er det fylt med alt som skal være i kistene.

Vi valgte en matt lakk.

Dette for å få et "ulakket" uttrykk. Ønsket ikke at det skulle "glinse" i lakk.

Bringebrgodt

2 bananer og en pose frosne bringebær. La bærne tine eller bruk tilsvarende mengde med ferske. Kjør dette i en blender til du får en klumpfri masse. (Så klumfri som man får det med alle frøene til bringebærene)

Ha massen utover bakepapir. Veldig viktig at det er bakepapir så det ikke blir sittende fast i papiret. Så tørker du dette i ovnen på 50-60 grader, eller bruk en frukt/sopp tørker. I ovnen tar det fort et til et og halvt døgn å tørke. Alt etter hvor tykt du brer massen utover, men med et frukt/sopp tørker tar det 8-12 timer.

Veldig fornøyd med tørkeren, som jeg var så heldig å få i bursdagsgave av min venninne. Når dette er tørket tar du av papiret og deler opp i passe store biter. Kjempe kjekt til ungene som en liten snaks. Her i huset er det blitt en suksess.

Var onkelen min som tipset meg om dette i sommer og nå er det fast "inventar" hos oss. Du kan bruke de bærene du vil, men så langt er det bringebær som er tingen. Anbefaler ikke blåbær. Det ble en kjempe bom, ivertfall her.

Opp p veggen

Etter litt maling ble planketingen min ferdig.

Jeg, eller rettere sakt vi, har festet kleskliper av tre fast med skruer. Malte alt, men demonterte klipene for å få malt dem uten en masse gris.

Denne er for å henge tegningene til ungene på og den ble faktisk så bra som jeg så for meg. Denne henger på kjøkkenet. Er stort sett der de sitter å tegner. Malingen jeg brukte er samme som jeg skal bruke på de trehvite listene som er på kjøkkeninnredning.

Hva synes du? Selv ble jeg veldig fornøyd.

Og da var hsten her

Sommeren her i huset har vært travel. Full fart fra morgen til kveld. Så har ikke hatt tid til bloggen, men nå skal jeg prøve IGJEN. Har prøvd et par ganger før og "starte på nytt", men nå satser man på at det fungerer.

Har gjort litt forskjellig i sommer, men skal ikke ramse opp alt. Da blir det bare kaos, men kan fortelle om det jeg holder på nå.

Barna våre har fått flotte dåpskister av mamman min med flere. Kistene er lagd på HIAS og er kjempe fine. Disse har da gulnet over tid, fordi vi ikke har rotet oss til å lakke dem. Så nå har jeg beiset dem drivgrå. Så skal dette får tørke i et døgn før jeg lakker 2 ganger.

Skal legge ut bilde av resultatet.

Holder også med et prosjekt til ungene.

Ble litt felles prosjekt for meg og mannen og i morgen skal det males. Håper det blir så bra som det er i hode mitt. Man får se, man får se.