mai 2016

Lillebrors 17. mai klr

Her er klærne lillebror hadde på seg på 17. mai. Ble kanskje ikke så bra bilder?

Strikket vest, nikkers og sokker. Sokkene ble for store, men kunne brukes, vest ble akkurat passe og nikkersen kan jeg rekke opp vrangborden nede og strikke på mer på lengden. Kanskje han kan ha dette til neste år også. Bare med en ny vest.

Vesten og nikkersen er strikket med utgangspunkt i oppskrifter fra Klompelompe boka, men med en del tilpassing og sokkene er fra en bunadaoppskrift.

Hobbykroken min

Endelig fikk vi hobbykroken min på plass. Nå har jeg plass til å sette opp symaskinen og diverse uten å måtte pakke det ned med en gang. Samtidig har jeg pult når jeg skal ta mer utdanning.

Er veldig fornøyd med resultatet. Må bare får tak en skikkelig stol. Skal også få opp en hylle over pulten.

Slenger også med et bilde av brudekjolen min. Til sommeren er det 2 år siden vi giftet oss.

Ble jo nesten ny jo

Var temmelig lei av av at steinhellene holdt på å gro igjen. Så brukte høytrykkspyler og fjernet gress, jord og hva det nå enn var der. Med selskap av mamma sin lille Troy. Skulle bare hilse på han og lufte han mens mamma var på jobb, men da jeg skulle dra så han så trist ut. "Hallo, skal du dra fra meg, får jeg ikke være med deg?" Så da måtte jeg jo ta han med meg da. ;)

Fyllte igjen med fugesand og så langt ser det veldig bra ut.

Er så gøy å ha eget hus, er så mye mer morsomt å legge arbeid i omgivelsene sine. Skal ta bilde av uteplassen vår en annen dag. En del av verandan vår har tak og der har vi malt og ordner sofa.

Feiringen er over og bena fr hvile

Da kan man senke skuldrene og slappe av med en film, ivertfall frem til seriene mine starter. Hatt en super feiring og kost oss masse med barna. Gått i tog, spist pølse, kake og is, sett på borgertoge og avsluttet dagen med middag på Milano. Nå er det godt å slappe av litt før det er tilbake til hverdagen i morgen.

Har lyst til å strikke en enkel jakke til lillebror. En som man kan slenge på når det er litt varmt og litt kaldt, men har ikke funnet oppskriften som jeg ser for meg. Så da prøver jeg å lage en oppskrift selv.

Så får man se da, om det blir noe suksess. Lov å håpe.

Har du hatt en fin 17. mai? :)

Ferdig med sokkene

Da ble det sokker på gutten, men har en misstanke at de er for store. Det får jeg sjekket i morgen også får man se da. Håper de ivertfall kan brukes på 17. mai.

I morgen skal jeg dampe plaggene og sy i knapper. Håper det blir så pent som jeg har sett for meg.

Kuslpp p Moe Grd

Hvert år inviterer Moe Gård når de ska slippe ut kyrne. De har et helt opplegg med kafé og utsalg av diverse varer. Veldig gøy både for store og små.

I morgen er det Torghattenrundt og da tenkte vi oss utover. En kjempe kjekk ruten som en kan trille barnevogn rundt. Man kan gå turen hele året, men en gang i året er det et arrangement.

Hjemme igjen

Turen tok litt lengre tid enn først antatt. Først ble tiden der forlenget noe også rok ferje/bil turen liten evighet, men hjem kom vi.

I morgen skal vi til Moe Gård på Kuslæpp. Håper det bli like koselig som i fjor.

Ferjestrikk

Ut på tur, i gråvære. Har fått begynt på andre sokken nå. Pleier å strikke begge sokkene samtidig. Strikker til hælen eller 1. felling også samme på andre. Da får jeg dem lik også blir jeg ferdig med begge samtidig.

Hjemme alene party!!!!!!

Mannen er borte, så da er det god stolen, drops, tv og strikking. Ungene er i seng og huset er så stille.

Snart sommer n

Fikk plantet jeg skulle i dag og må si det gjorde seg.

Skulle egentlig ta flere bilder, men det ble helt glemt i farta. Får heller knipse noen flere bilder senere.

Har begynt på sokkene til lillebror, men det gjenstår å se om jeg rekker å bli ferdig med dem til 17. mai. Uansett så er resten av settet ferdig så alt er klart.

Mangler bare knapper og damping

Nesten ferdig med klærne lillebror skal bruke på 17. mai. Mangler bare å sette på knappee og dampe plaggene. Håper jeg rekker å strikke sokker til, men det går bra om jeg ikke rekker det.

Knappene kjøpte jeg på en flott hobbybutikk på Havnesenteret. Kreativ Hobby og Interiør heter den. De har masse flott og får tak i det aller meste man skulle trenge.

Knappene heter Per Gynt og jeg ser for meg at de blir et veldig kult tilbehør til settet.

I morgen skal jeg plante litt. Var på et garnteri på Sømna i dag. Masse fine blomster, men ikke helt bra for allergien min da. Snufs snufs.

Jadaaa, prver igjen

Tenkte jeg skulle prøve å holde liv i bloggen min, men lettere sakt enn gjort. Dagene flyr avgårde og ikke alltid like lett å få klemt inn bloggen. Med 3 barn, mann, hus og hjem flyr dagene fra meg. 😊

I dag har jeg lagd en masse frukt lunsj til minstemann. Lagde en god del av de jeg vet han liker, men har også prøvd en ny en. Så får man se da om han syns den er god. Storesøster like den, så om han ikke liker aå får hun den for seg selv.

Også er det jo snart 17. mai. Da må jo lillebror ha penklær. Tenkte først jeg skulle bare ta en pen bukse og dressvesten han har sammen med en skjorte. Men så fant jeg ut at jeg heller skulle strikke nikkers og vest til han og ha det sammen med en binadskjorte.

Nikkersen er nesten ferdig, må bare feste tråder, sy ned en kant og sette på knapper. Vesten måtte jeg rekke opp, da den ble for liten. Har tatt utgangspunkt i to oppskrifter fra Klompelompe boka, men med annet garn og litt annen passform.