mars 2016

Trolldeig med gele

I dag lagde vi trolldeig til ungene. Fort gjort og arti. En del salt, to deler mel, en del vann og litt matolje. Kna godt sammen og ha i mer mel for at deigen skal bli fast og fin.

Så på nett at noen hadde hatt gele i for å få farge, så da prøver man. Kan jo sikkert bruke vanlig matfarge, men nå prøver vi gele. Resultatet ble ikke helt det jeg så for meg, men gøy var det.

Lagde en med sitron og en med appelsin gele. Samt en vanlig en sånn i tilfelle at det ikke fungerte så bra.

En stykk ferdig ball

Er ferdig med ballen. Stress/antistressballen eller hva man nå enn skal kalle den.

Som fyll bruker jeg en sokk og ris. Rokken for at risen ikke skal "falle" ut av ballen hele tiden.

Fyll sokken med passe mengde ris og pakk det godt sammen. Beregn mengden ris etter hvor stor ball. Snur sokken og brett den "rundt seg selv", 2 ganger.

Pakk risballen inni trekket og hekle ferdig med den inni.

Klem litt hard på den fersige ballen slik at den blir god å klemme på. Har du for lite ris i blir den bare en uformelig kladd som er bare å kaste.

Lrdags prosjekt

I dag har jeg lagt smootie til minestemann og jentene. Har så langt lagd det aller meste av mat selv til lillebror. Nå er han så stor at det er lite middagsprodusjon, siden han spiser det meste som vi har til middag.

Det er utallige blogger, forum og facebook sider med oppskrifter. Så med litt rask googling finner man mange som er fin å bruke.

Det ble 32 poser med smootie. Har noen poser som er bestilt på www.smudis.no. De er veldig kjekke når man er på farten. Har 8 som er på 100ml og 8 på 140ml. De største er til de eldste ungene for å ha på skolen og barnehagen.

Posene har åpning i bunden, så da er det bare å fylle og lukke. Posene kan også fryses.

Resten av smootien fylte jeg i brødposer på 1 dl hver. Så da er det bare å tine og fylle på etter hvert.

Stressball

Eller antistressball? Syns stressball det er et merkelig navn på noe som skal være mot stress.

Heklet et par av disse for litt siden. Her er den ene:

En i lilla fikk min mormor og en venninne av henne likte den. Så nå skal jeg hekle en til henne også. Kjempe gøy med noe helt annet innimellom genser strikk.

Også er det en super måte å bruke bomullsgarn som egentlig ikke har en "jobb" fra før.

Det blir raskt en del garn når man holder på med strikking. Har det siste ca året prøvd å bruke opp det jeg har fremfor å kjøpe nytt garn. Lettere sakt enn gjort, men har faktisk fått brukt opp en del garn. Så nå er det litt vanskelig å finne prosjekt til garnet som er her.

Da er det kjekkt at mamma også har bøttevis med garn som jeg får snike litt i.

Vi planlegger å lage en oversikt over garnet hun har. Slik at det blir lettere for henne å finne fram i jungelen sin og for meg å snike. 😉

Det nrmer seg

Begynner å se enden på genseren nå mår jeg har fått demt til armene, men det tar tid. Er veldig spent på å se den på når den er ferdig. Har også 1000000 prosjekt i hodet som bare venter på å bli brukt. Så da må jeg bare skylde meg å bli ferdig da.

Innesperret!!!!!!

I dag er det siste episode av en Islandsk serie som har gått på NRK, Innesperret. Kjempe spennende. Har du sett den?

Og endelig kan jeg dele av til armene på gensern til mannen.

Ut p tur aldri sur

Må bare vise frem noen bilder av hvor fantastisk flott det er her vi bor.

Helt hærlig med turrute rett utfor utgangsdøra. Spesielt på slike dager som dette.

Nytt skjrt p pinnene

Mamma likte skjørtet jeg strikket og ønsket seg et til seg selv. Så da er det et skjørt til under produsjon. Blir i samme farge også, men likte denne fargen så godt. Også er det dette garnet jeg har nok garn til 😂, men uansett. Det er kjekkt å ha noe å bytte mellom. Blir langdrygt om jeg bare har et strikketøy jeg holder på med.

Torsdag med fredagsflelse

Det dumme med å gå hjemme så lenge som jeg har gjort nå er at dagene går i et. Ble arbeidsledig før jul mens jeg var i permisjon og etter helgen skal jeg ta ut de siste ukene mine med pemsjon etter at pappan har hatt sin permisjon. Så i dag er det torsdag, men føles som fredag. Har blitt mange sånne føles-som-dager.

Håper det er en jobb å få snart, men i mellomtiden har jeg strikkingen da.

Genseren til mannen er snart ferdig. I kjennt stil er armene allerede strikket. Foretrekker å strikke den først slik at når bolen er ferdig er det bare å montere.

Eller lurer jeg litt å på hive meg på trenden med et mer aggressivt korssting. Er mye morro man kan lage et bilde med.

"Spar vann, drikk vin"

Kom over en kjekk facebook side med masse inspirasjon.

Vi får se når genersen er ferdig og jeg er i gang med broderiet som er planlagt.

Ferdig med skjrtet

Da er jeg ferdig med skjøret jeg holder på med. Mangler bare å dampe det.

Ble bra, men tror det ble litt for stort. Så mulig jeg må sette et strikk i livet,men jeg har strikket vrangborden dobbel så lang så jeg kan sy ned en kant i så fall.

Også kom beslaget og tøyet jeg trenger for å brodere klokestreng til nevøen min.

Diverse jeg/vi har ordnet/lagd del 2

Diverse møbler vi har pusset opp.

De to første har jeg ikke før bilde av. Hjørneskapet var sort med en pyntelist i toppen og smijernsknotter. Tok av pyntelisten, malte og byttet knotter.

Hyllen var trehvit og et mareritt å male. Angrer enda, men resultatet ble ok

Resten har før og etter bilder.

Før jul hev mannen seg rundt å snekkret spisebord til oss.

Det er lengre og breier en "vanlige" spisebord. Veldig kjekkt med god plass når man er mange til bords.

God morgen, god morgen

Trøtt med stor D, men nå er uka i gang. Nå skal jeg kose meg med frokost og strikking før resten av huset våkner.

Snart ferdig med skjørtet mitt nå, men det er pinne 4. Så får rimelig raskt å strikke det.

Diverse jeg/vi har ordnet/lagd del 1

Selv om det ikke har kommet frem på bloggen har vi da holdt på med diverse i løpet av denne tiden. Elsker å ha nye prosjekt og elsker gjenbruk. Sparer både pengboka og miljøet. Også er det så gøy å lage ting/fikse gamle ting. Man legger på en måte litt sjel i ting fremfor å kjøpe alt nytt hele tiden. Er så heldig at mannen min også hiver seg med på noen av prosjektene. Dermed har vi en felles hobby.

Fant denne gamle kisten på en brukthandel på Dombås. Den var ubehandlet og dermed var det bare å vaske den og male i vei. Første malte vi den rosa:

Slik at jentene våre kunne bruke den til leke sine. Nå er de ferdige med den, men lillebror trengte en egen lekekasse. Så da var det frem med malekosten igjen:

Ble veldig fornøyd med resultatet.

Til bryllupet vårt sydde jeg og mamma kjolene som jentene våre hadde på seg, slips til mannfolka, tørkle som de hadde i lomma på dressjakken og ring puta.

Fant dessverre ikke et bedre bilde i farten. Lagde det aller meste av pynten selv. Fikk tak i gamle messing lysestaker som vi sprayet sort og søv, bakte bryllupskaken, lagde bortkort og sjokolade med karamellfyll for å ha i bortkortene. Bordkortene var bokser med navn. ++++ Mulig jeg lager et eget innlegg med bilder fra bryllupet.

Etter at vi kjøpte oss hus fant vi et gammelt vindu som mannen reparerte. Tok ut glasset, malte det grått også satt jeg fast hyssing på kryss og tvers. Nå henger den på kjøkkenveggen og med bittesmå kleskliper henger vi opp bilder, viktige brev osv her.

Vi fikk tak i en gammel benk med rom i og en kommode. De ble malt grå og satt i gangen. Kjempe kjekk for å lagre klær og sko i.

Ny liste

Oppdaterete den gamle liste og så at der var jeg ferdig med alt gitt. Så da er det vel på tide å lage en ny liste da.

Islender til mannen (startet)
Skjørt til meg
Klokkestreng til nevøen min (venter på tøy)
Male resten av bademøblene
Skjørt til mamma

(Uthevet er ferdige ting)

Oppdatert: 11.03.2016

P tide brste stv av bloggen kanskje?

Har manglet både tid og inspirasjon til bloggen. Ser at siste innlegget mitt faktisk er fra juni i 2014. Det er en stund siden for å si det slik. Ee mye som har skjedd siden den gangen. Bryllup, huskjøp og baby har det blitt siden den gang faktisk.

Har tenkt tanken en stund å starte opp bloggen igjen, og i dag fikk jeg litt inspirasjon. En god venninne av meg en kjempe flink til å tegne og har rotet seg til å lage en side på facebook der hun legge ut bildene sine. Veldig kjekkt, da får jeg se bildene etter hvert som hun legger dem ut :)

Lik siden hennes da: lillekaooskunst

Siden siste har jeg gjort mye. Både strikking, brodering, maling (møbler) osv. Mulig jeg prøver å få samlet bilder og legger ut et innlegg om det.

Det jeg holder på med nå er et skjørt inspirert av dette bildet:

Manglet mønster så da tok jeg utgangspunkt i Sikksakk skjørtet fra Klompelompe boka. Så er det bare å prøve seg frem da.

Ellers holder jeg på å strikke genser til mannen, en Islender:

Det er det om er under produksjon for tiden. Venter på tøy for å brodere en klokkestreng til nevøen min da. Han må jo ha han også, har fra før brodert til mamman og pappan hans.

Var inne å så på statistikken min tidligere. Litt gøy å se at det har vært jevnt 5 til 10 besøkende på bloggen selv om den har "død" så lenge.

Nå skal jeg "kaste" meg over pinnen igjen og fortsette å se Masken. Fantastisk morsom film.