Blogg

Ut p tur

I dag har jeg og mammas hund vært på fjelltur. Vi gikk på Hjortheia, Guromann, Kjølsfjelle og Salbuhatten på litt over 2 timer. Ingen stor rekord, men for meg var det godt gjort.

Nå har jeg vært på:

Ramtid nord 1 gang
Ramtind sør 1 gang
Gåsheitind 1 gang
Hjortheia 3 ganger
Guromann 1 gang
Kjølsfjellet 1 gang
Salbuhatten 2 ganger
Langheistabben 1 gang
Urstabben 1 gang
Hildstadfjelle 1 gang

P tide sette seg ned

Phu, da var den helga over. Synes liksom den nettopp hadde startet jeg.

I dag har vi feiret bursdagen til vår eldste som fyller år om noen dager. Tiden går så fort. Avsluttet dagen med fjelltur med min vakre venninne.

Ble ikke de beste bildene i farta, men her er varden til Salbuhatten:

Nå er det avslapping på høyt nivå fle man tar kveld og starter på en ny uke.

Her er forresten kistene fiks ferdig og i sitt rette miljø:

Str til trk

Nå er to av tre kister ferdig lakket. Mannen fikk lakket to av dem i går mens jeg var borte og nå fikk de andre støk og den tredje fikk første strøket.

Den siste får siste strøk i morgen. Da er de ferdige og jeg kan får spisebordet tilbake. Nå er det fylt med alt som skal være i kistene.

Vi valgte en matt lakk.

Dette for å få et "ulakket" uttrykk. Ønsket ikke at det skulle "glinse" i lakk.

Bringebrgodt

2 bananer og en pose frosne bringebær. La bærne tine eller bruk tilsvarende mengde med ferske. Kjør dette i en blender til du får en klumpfri masse. (Så klumfri som man får det med alle frøene til bringebærene)

Ha massen utover bakepapir. Veldig viktig at det er bakepapir så det ikke blir sittende fast i papiret. Så tørker du dette i ovnen på 50-60 grader, eller bruk en frukt/sopp tørker. I ovnen tar det fort et til et og halvt døgn å tørke. Alt etter hvor tykt du brer massen utover, men med et frukt/sopp tørker tar det 8-12 timer.

Veldig fornøyd med tørkeren, som jeg var så heldig å få i bursdagsgave av min venninne. Når dette er tørket tar du av papiret og deler opp i passe store biter. Kjempe kjekt til ungene som en liten snaks. Her i huset er det blitt en suksess.

Var onkelen min som tipset meg om dette i sommer og nå er det fast "inventar" hos oss. Du kan bruke de bærene du vil, men så langt er det bringebær som er tingen. Anbefaler ikke blåbær. Det ble en kjempe bom, ivertfall her.

Opp p veggen

Etter litt maling ble planketingen min ferdig.

Jeg, eller rettere sakt vi, har festet kleskliper av tre fast med skruer. Malte alt, men demonterte klipene for å få malt dem uten en masse gris.

Denne er for å henge tegningene til ungene på og den ble faktisk så bra som jeg så for meg. Denne henger på kjøkkenet. Er stort sett der de sitter å tegner. Malingen jeg brukte er samme som jeg skal bruke på de trehvite listene som er på kjøkkeninnredning.

Hva synes du? Selv ble jeg veldig fornøyd.

Og da var hsten her

Sommeren her i huset har vært travel. Full fart fra morgen til kveld. Så har ikke hatt tid til bloggen, men nå skal jeg prøve IGJEN. Har prøvd et par ganger før og "starte på nytt", men nå satser man på at det fungerer.

Har gjort litt forskjellig i sommer, men skal ikke ramse opp alt. Da blir det bare kaos, men kan fortelle om det jeg holder på nå.

Barna våre har fått flotte dåpskister av mamman min med flere. Kistene er lagd på HIAS og er kjempe fine. Disse har da gulnet over tid, fordi vi ikke har rotet oss til å lakke dem. Så nå har jeg beiset dem drivgrå. Så skal dette får tørke i et døgn før jeg lakker 2 ganger.

Skal legge ut bilde av resultatet.

Holder også med et prosjekt til ungene.

Ble litt felles prosjekt for meg og mannen og i morgen skal det males. Håper det blir så bra som det er i hode mitt. Man får se, man får se.

Hobbykroken min

Endelig fikk vi hobbykroken min på plass. Nå har jeg plass til å sette opp symaskinen og diverse uten å måtte pakke det ned med en gang. Samtidig har jeg pult når jeg skal ta mer utdanning.

Er veldig fornøyd med resultatet. Må bare får tak en skikkelig stol. Skal også få opp en hylle over pulten.

Slenger også med et bilde av brudekjolen min. Til sommeren er det 2 år siden vi giftet oss.

Ble jo nesten ny jo

Var temmelig lei av av at steinhellene holdt på å gro igjen. Så brukte høytrykkspyler og fjernet gress, jord og hva det nå enn var der. Med selskap av mamma sin lille Troy. Skulle bare hilse på han og lufte han mens mamma var på jobb, men da jeg skulle dra så han så trist ut. "Hallo, skal du dra fra meg, får jeg ikke være med deg?" Så da måtte jeg jo ta han med meg da. ;)

Fyllte igjen med fugesand og så langt ser det veldig bra ut.

Er så gøy å ha eget hus, er så mye mer morsomt å legge arbeid i omgivelsene sine. Skal ta bilde av uteplassen vår en annen dag. En del av verandan vår har tak og der har vi malt og ordner sofa.

Feiringen er over og bena fr hvile

Da kan man senke skuldrene og slappe av med en film, ivertfall frem til seriene mine starter. Hatt en super feiring og kost oss masse med barna. Gått i tog, spist pølse, kake og is, sett på borgertoge og avsluttet dagen med middag på Milano. Nå er det godt å slappe av litt før det er tilbake til hverdagen i morgen.

Har lyst til å strikke en enkel jakke til lillebror. En som man kan slenge på når det er litt varmt og litt kaldt, men har ikke funnet oppskriften som jeg ser for meg. Så da prøver jeg å lage en oppskrift selv.

Så får man se da, om det blir noe suksess. Lov å håpe.

Har du hatt en fin 17. mai? :)

Kuslpp p Moe Grd

Hvert år inviterer Moe Gård når de ska slippe ut kyrne. De har et helt opplegg med kafé og utsalg av diverse varer. Veldig gøy både for store og små.

I morgen er det Torghattenrundt og da tenkte vi oss utover. En kjempe kjekk ruten som en kan trille barnevogn rundt. Man kan gå turen hele året, men en gang i året er det et arrangement.

Hjemme igjen

Turen tok litt lengre tid enn først antatt. Først ble tiden der forlenget noe også rok ferje/bil turen liten evighet, men hjem kom vi.

I morgen skal vi til Moe Gård på Kuslæpp. Håper det bli like koselig som i fjor.

Ferjestrikk

Ut på tur, i gråvære. Har fått begynt på andre sokken nå. Pleier å strikke begge sokkene samtidig. Strikker til hælen eller 1. felling også samme på andre. Da får jeg dem lik også blir jeg ferdig med begge samtidig.

Hjemme alene party!!!!!!

Mannen er borte, så da er det god stolen, drops, tv og strikking. Ungene er i seng og huset er så stille.

Snart sommer n

Fikk plantet jeg skulle i dag og må si det gjorde seg.

Skulle egentlig ta flere bilder, men det ble helt glemt i farta. Får heller knipse noen flere bilder senere.

Har begynt på sokkene til lillebror, men det gjenstår å se om jeg rekker å bli ferdig med dem til 17. mai. Uansett så er resten av settet ferdig så alt er klart.

Mangler bare knapper og damping

Nesten ferdig med klærne lillebror skal bruke på 17. mai. Mangler bare å sette på knappee og dampe plaggene. Håper jeg rekker å strikke sokker til, men det går bra om jeg ikke rekker det.

Knappene kjøpte jeg på en flott hobbybutikk på Havnesenteret. Kreativ Hobby og Interiør heter den. De har masse flott og får tak i det aller meste man skulle trenge.

Knappene heter Per Gynt og jeg ser for meg at de blir et veldig kult tilbehør til settet.

I morgen skal jeg plante litt. Var på et garnteri på Sømna i dag. Masse fine blomster, men ikke helt bra for allergien min da. Snufs snufs.

Trolldeig med gele

I dag lagde vi trolldeig til ungene. Fort gjort og arti. En del salt, to deler mel, en del vann og litt matolje. Kna godt sammen og ha i mer mel for at deigen skal bli fast og fin.

Så på nett at noen hadde hatt gele i for å få farge, så da prøver man. Kan jo sikkert bruke vanlig matfarge, men nå prøver vi gele. Resultatet ble ikke helt det jeg så for meg, men gøy var det.

Lagde en med sitron og en med appelsin gele. Samt en vanlig en sånn i tilfelle at det ikke fungerte så bra.

Lrdags prosjekt

I dag har jeg lagt smootie til minestemann og jentene. Har så langt lagd det aller meste av mat selv til lillebror. Nå er han så stor at det er lite middagsprodusjon, siden han spiser det meste som vi har til middag.

Det er utallige blogger, forum og facebook sider med oppskrifter. Så med litt rask googling finner man mange som er fin å bruke.

Det ble 32 poser med smootie. Har noen poser som er bestilt på www.smudis.no. De er veldig kjekke når man er på farten. Har 8 som er på 100ml og 8 på 140ml. De største er til de eldste ungene for å ha på skolen og barnehagen.

Posene har åpning i bunden, så da er det bare å fylle og lukke. Posene kan også fryses.

Resten av smootien fylte jeg i brødposer på 1 dl hver. Så da er det bare å tine og fylle på etter hvert.

Det nrmer seg

Begynner å se enden på genseren nå mår jeg har fått demt til armene, men det tar tid. Er veldig spent på å se den på når den er ferdig. Har også 1000000 prosjekt i hodet som bare venter på å bli brukt. Så da må jeg bare skylde meg å bli ferdig da.

Innesperret!!!!!!

I dag er det siste episode av en Islandsk serie som har gått på NRK, Innesperret. Kjempe spennende. Har du sett den?

Og endelig kan jeg dele av til armene på gensern til mannen.

Ut p tur aldri sur

Må bare vise frem noen bilder av hvor fantastisk flott det er her vi bor.

Helt hærlig med turrute rett utfor utgangsdøra. Spesielt på slike dager som dette.

Nytt skjrt p pinnene

Mamma likte skjørtet jeg strikket og ønsket seg et til seg selv. Så da er det et skjørt til under produsjon. Blir i samme farge også, men likte denne fargen så godt. Også er det dette garnet jeg har nok garn til 😂, men uansett. Det er kjekkt å ha noe å bytte mellom. Blir langdrygt om jeg bare har et strikketøy jeg holder på med.

Torsdag med fredagsflelse

Det dumme med å gå hjemme så lenge som jeg har gjort nå er at dagene går i et. Ble arbeidsledig før jul mens jeg var i permisjon og etter helgen skal jeg ta ut de siste ukene mine med pemsjon etter at pappan har hatt sin permisjon. Så i dag er det torsdag, men føles som fredag. Har blitt mange sånne føles-som-dager.

Håper det er en jobb å få snart, men i mellomtiden har jeg strikkingen da.

Genseren til mannen er snart ferdig. I kjennt stil er armene allerede strikket. Foretrekker å strikke den først slik at når bolen er ferdig er det bare å montere.

Eller lurer jeg litt å på hive meg på trenden med et mer aggressivt korssting. Er mye morro man kan lage et bilde med.

"Spar vann, drikk vin"

Kom over en kjekk facebook side med masse inspirasjon.

Vi får se når genersen er ferdig og jeg er i gang med broderiet som er planlagt.

God morgen, god morgen

Trøtt med stor D, men nå er uka i gang. Nå skal jeg kose meg med frokost og strikking før resten av huset våkner.

Snart ferdig med skjørtet mitt nå, men det er pinne 4. Så får rimelig raskt å strikke det.

P tide brste stv av bloggen kanskje?

Har manglet både tid og inspirasjon til bloggen. Ser at siste innlegget mitt faktisk er fra juni i 2014. Det er en stund siden for å si det slik. Ee mye som har skjedd siden den gangen. Bryllup, huskjøp og baby har det blitt siden den gang faktisk.

Har tenkt tanken en stund å starte opp bloggen igjen, og i dag fikk jeg litt inspirasjon. En god venninne av meg en kjempe flink til å tegne og har rotet seg til å lage en side på facebook der hun legge ut bildene sine. Veldig kjekkt, da får jeg se bildene etter hvert som hun legger dem ut :)

Lik siden hennes da: lillekaooskunst

Siden siste har jeg gjort mye. Både strikking, brodering, maling (møbler) osv. Mulig jeg prøver å få samlet bilder og legger ut et innlegg om det.

Det jeg holder på med nå er et skjørt inspirert av dette bildet:

Manglet mønster så da tok jeg utgangspunkt i Sikksakk skjørtet fra Klompelompe boka. Så er det bare å prøve seg frem da.

Ellers holder jeg på å strikke genser til mannen, en Islender:

Det er det om er under produksjon for tiden. Venter på tøy for å brodere en klokkestreng til nevøen min da. Han må jo ha han også, har fra før brodert til mamman og pappan hans.

Var inne å så på statistikken min tidligere. Litt gøy å se at det har vært jevnt 5 til 10 besøkende på bloggen selv om den har "død" så lenge.

Nå skal jeg "kaste" meg over pinnen igjen og fortsette å se Masken. Fantastisk morsom film.

Stort nske om saftkoker

I kveld fant jeg og samboer ut at vi skulle plukke rabarbraen i hagen.
Den var begynnt bli temmelig stor.

Det ble ca 25kg til slutt.

8kg kokte vi saft av og resten kuttet vi opp og la i fryseren.

Fikk testet saft silen jeg fikk av madammen til lillebror :)

Det ble litt nesten 3,5 liter saft uten sukker,
og litt over 4 liter saft uten sukker.

Kjempe artig koke og sile saft,
men kjenner at det hadde kjekt med en saft koker n.
M nok investere i en saftkoker til hsten.

Sliter litt med datamaskinen for tiden.
DEN ER S TREG.
Det er en av grunnene til at jeg rett og slett ikke orker blogge for tiden,
men n har jeg funnet ut at her etter skal jeg bare bruke mobilen min til blogge med.
Blir ikke like bra bilder og alt blir til siden,
men det fr bare vge seg.

Kan man ikke dra til kinoen.....

... s tar man med seg kinoen hjem.
Jenten ville p kino i helgen,
men det var tomt for kinobilletter i helgen.

S da fikser vi kino hjemme.
Fant mal p popkornbokser p nett.

Jentene fikk leke kino med billetter, kiosk og "mrk" kino sal i stua.
Kjempe koselig. =)

Jeg og tante gjr ting vi ikke kan....

.....sammen og fr det til.
Tror jeg!!! =P

Hekling er ikke noe jeg har gjort s mye at det gjr noe og nr man da str ovenfor hekle to staver sammen!!!!!!!
OK, da prver vi.
Gjr snn og snn og snn og eeeeeeeeee, ja snn ja.samarbeid er bra. =D

#pussigskruebloggno

P instagram har jeg en tagg jeg bruker nr jeg legger ut bilde av hndarbeidet jeg holder p med.
Her er alle bildene bra jeg begynte bruke denne.

Det siste bildet her er av broderiet jeg startet med for litt siden,
mangler bare stryke det n s er det ferdig til leveres til mottaker.

N skal jeg strikke litt fr jeg hiver meg p neste.
Den over var en bursdagsgave,
men mini m ogs f.
Hun har jo ikke ftt slik enda.

Romjul(e)veksted

I gr hadde vi en aktivitetsdag med jentene.
Korker fra melkekartonger og doruller kan brukes til s mangt.

Vi lagde snmenn ogs,
men jeg glemte ta bilde av dem.

Bake bake ste

I helgen bakte vi sammen med jentene.

Vi bake pepperkaker, lagde sjokolade/poffaris boller og jeg kokte karamell.
Kjempe koselig fr julssysel dette

Pepperkakehus

Masse gjre n nr det nrmer seg jul.
Julebord, julehandel, julegave, julemat osv osv osv,
men nr er man s og si ferdig.

I morgen ska jentene pynte pepperkakehus,
s vi har montert dette.
I r ble det pepperkakekirke.
vi klarte gjre det uten brenne oss. =DPakket inn de siste julegavene har vi ogs ftt gjort.

Men n skal jeg kose meg med grenser strikk og film med kjresten. =)Oppdatering

Noen dager siden sist,
men her er en liten oppdatering.Lekekisten til jentene er kommet p plass.
Jentene har loftstua for ha lekene sine p,
ogs er det masse plass leke p.
(ogs slippe mamma og pappa leker p stua hele tiden,
bare litt av tiden =P )
Ble veldig kjekt der n siden pappa har ryddet vekk en hel sppelsekk med leker.

S langt er jeg kommet med den ene mariusen jeg holder p med.
Skal straks starte med mnsteret p den ene armen,
men strikke den andre like lang frst.
Syns det veldig greit ha noe sammenligne med.

Fler jeg er i rute med mattelesingen.
Det er dens feil at jeg ikke har ftt strikket og blogget s mye i det siste,
men har eksamen p onsdagen s da er jeg ferdig for denne gang.
Litt usikker p nr jeg skal ta neste fag.
Blir enten til vren eller til hsten.
Har ikke hastverk s da kan jeg ta det i et tempo som passer for meg.Har ogs begynnt samle p korker fra melke/juice ol.
Ei venninne som tipset meg om at vi kunne lage snmenn osv. av disse.
S dette er en plan for et romjulsprosjekt med jentene.

S viss det er noen jeg kjenner, som bor her, som orker samle p slike for meg s hadde det vrt supert. =D

Trolldeig lek

Ute suser vinden for fullt her i kveld,
og verre skal det vist bli.
Er storm p Helgeland i helgen.

Stor pia er til onkel og tante p overnatting,
s her koses det sammen med lille pia.

Har lagd trolldeig for anledningen.
Fr bare krysse fingrene for at strmmen ikke forsvinner fr vi har ftt stekt ferdig disse.Mamma og pappa si pia.

Vi skal ha et tidlig juleverksted her i morgen.
S n har vi masse figurer vi kan male p,
og henge opp.
Vet ikke hvordan hullene holder seg under steking,
men krysser fingrene for at de er det etterp ogs.

For lage deigen brukte jeg:

1 kopp salt
1 kopp vann
og spass med mel at det ble en fin deig.

Den m ikke vre klissete og ikke sige sammen.

Konkurranse jeg er med p og link til hun som vant min konkurranse

Er med p konkurranse hos denne pia.
(trykk p bildet for komme til bloggen)

Engla

Hun har en giveaway p bloggen sin.
da kan du vinne disse:

Er ikke s ofte med p konkurranser,
men likte disse s godt at jeg kunne i droppe denne. =)

Fr i dag var jeg tittet p bloggen til hun som vant boken jeg ga bort for litt siden.
og n har hun ftt denne og lagt ut bilde av det.

Hun var veldig fornyd med boken,
kjempe gy. =D
(trykk p bildet for komme til bloggen)

Full rulle

Her har det vrt full rulle.
Ikke tid tid verken strikke eller blogge.

I dager det litt roligere,
s oppdatering p strikkesiden kommer i kveld.

Her er litt av det jeg har gjort i dag:

Har fyllt opp glassene og rydde litt dr.
Syns det er bde praktisk dekorativt bruke slike glass istedet for posen i en skuff.


Men bylen p det ene Lve-Glasse mitt var rustet,
s da prver jeg med ketsjup for f det bort.
Har hrt at man kan bruke det og cola.

Ser lite delikat ut og jeg vet ikke om det funker eller ikke.
Men vi fr se litt senere.

Mollie Makes

Fant dette bladet i sommer og falt for det med en gang

Kjempe koselig blad med masse oppskrifter, inspirasjon og tips.
Det har eksistert i England i lengre tid,
men i sommer kom det til Norge.

Fant frste bladet p Dombs i sommer,
men da nr 2 kom og jeg skulle kjpe det,
fant jeg ut at ingen her selger.
Ikke som jeg fant ivertfall

S jeg sende en e-post til de som lager bladet for hre om det er noen her,
om man kan abonnere,
eller om de kunne sende meg bladet med faktura.

Fikk svar p mandag om at viss jeg sendte adresse s skulle de sende meg bladet,
og i dag kom det i posten.
Det m jeg si var kjempe service.

Blogger jeg leser

Humm, til vre en strikke/hekle blogger s leser jeg ganske forskjellige blogger.
Holder meg liksom ikke kun til en sjanger. ;)

Her er en liste over blogger som jeg er innom fast nr jeg er p "lese blogger runden" min.
(trykk p bildet for komme til bloggen)

siljeeid.blogg.no

Bloggen til en "sambygding" og nesten nabo,
hun blogger om klr og interir.
Legger ut del gode tips,
ogs har hun nettopp vrt i lokalavisen med bloggen. =)

frklillemone.blogg.no

Profilbilde

Lill-Monica er en venninne av meg og fadder p minstepia i huset.
Hun blogger om det meste,
trening, hus, hobby ol.

detlillahusetiskogen.blogg.no

Det Lilla Huset i Skogen

Ikke s ofte nye innlegg p denne,
men mange fine tips til ting man fint kan f til selv.
Ogs vann hun nettopp konkurrasen jeg hadde p bloggen min.

englas.blogg.no

Engla

Leser denne p grunn av alt det flotte hun lager legger ut.

vinhone.blogg.no

Oldemorbloggen

Lager mye flott og skriver p en morsom mte.

strikkepiken.blogg.no

strikkepiken

Her har jeg funnet mange tips og hun lage masse flott.

wa2wo.blogg.no

Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne bloggen.
En salig blanding av DIY, sminke, klr og tips.
En kreativ sjel med mange gode ideer.

sisteplass.blogg.no

Sarah Surland sin blogg leser jeg kun fordi den er morsom.

Har flere blogger jeg leser,
men dette er de som stort sett kommer frst i linjen nr jeg setter meg til.

Noen som har tips til meg p flere?

Vi har en vinner

N har facebook siden min ftt 100 liker =D

S dermed skal det trekkes en vinner av denne boken:

Det er 6 stykk som har skrevet i innlegg om konkurransen at de var med.
(trykk her for komme til innlegget)

Dermed fikk jeg brodern til velge et tall fra 1 til 6.
Dette fr jeg fortalte han grunnen til at han skulle velge et tall.

Han valgte: 4
Dermed ble vinneren: http://detlillahusetiskogen.blogg.no/

Gratulerer =D

Ikke vrt s veldig flink til ta vare p bloggen min i det siste

Har hatt det temmelig travelt i det siste. S da har bloggen ftt lide.

N har jeg ftt meg ny mobil som sttter appen til blogg.no.
S da blir det litt mer mobilblogging fremover.
Ellers som er nytt er at jeg har ftt meg instagram.
Ligger link p siden.
Der blir det komme mer enn kun strikking.
Siden dette er min personlige instagram konto.

I prosjektet til meg og mormor har vi n ftt to av fire gensere klare til montering.
4 armer og diagrammet p 1 mangler.

80 liker n!!!

Mangler bare 20 til s kommer jeg til trekke vinneren av boken.

Trykk p bildet for komme til konkurransen. =)
Krysser fingrene for at det gr fort frammover n med de neste 20 liker.

Gikk litt saktere enn det jeg hadde sett for meg da,
men det er slikt som skjer.

Ellers holder jeg p med et felles prosjekt sammen med min mormor.
Det skal blir 4 marius gensere med i sydde armer.
I strrelse 2, 8 og 10 r samt en herre strrelse.

Hun strikke bolen opp til mnster diagram og vrangborden p armene,
mens jeg strikker resten ogs skal vi montere dem i felleskap.

Kaka til 5 ringen i huset

Slik ble kaka til stor jenta vr da den var ferdi.
Det er 4 lag med kake,
litt ostekrem mellom lagene,
ogs dekt med ostekrem og pynt.

Trykk p bildet over ogs kommer du til oppskriften jeg brukte.
Ble veldig fornyd med den.

Oste kremen brukte jeg piladephia orginal ogs kremost med mandarin og ananas.
Dette for f en litt frisk smak,
ogs smakte jeg til med melis for at det ikke skulle bli for stt.

Bake bake ste

I morgen har vi 5 ring i huset.
Lillepia begynner bli s stor <3

da m man jo bake litt.

En venninne hjalp meg tidligere i uken med ordne til is til i morgen.

Blandet hakkede non-stop og sjokolade saus i vanilje is,
og hadde dette i beger for lage porsjoner.Denne gangens spessielle kake blir en gullerot kake med oste krem.
Jeg og ei venninne av meg p jobben satt i dag lage pynten og den ble kjempe tff.

Resultatet etter pynting kommer senere.

Siste runde med saftlaging

I dag fikk jeg lagd saft av siste rest av bra jeg har plukket.
Det ble ca 3kg solbr, ca 2 kg rips og ca 1 kg epler denne gangen.
Dette brukte jeg 3 liter vann til.Eplene fikk litt annen farge etter en stund.
Nr det hadde kokt en stund tok jeg ut eplene,
slik at det skulle vre lettere sile.

Alt i alt fikk jeg 2 liter saft med sukker,
ogs ca 2,5 liter uten sukker.

Og det smakte veldig godt. <3

KONKURRANSE! KONKURRANSE!

Nr har bloggen min virkelig ftt lide i det siste,
men har rett og slett ikke orket ofre den en tanke =P
Hverdagen er kommet tilbake for fullt.

MEN uansett s vill jeg minne om konkurransen min!
Har n 70 liker p facebook siden min og mangler kun 30 fr jeg skal trekke en vinner.
Premien er boken under, og for komme til konkurrasen s er det bare trykke p bildet.

S n er det bare melde seg p og dele facebook siden min og innlegget ang konkurrasen.
Mlet er f 100 liker fr jeg trekker en vinner. =)

For komme til facebook siden min trykker du enten der det str facebook i margen,
eller HER. =D

Gr dagen

I gr hadde vi nydelig vr.
En liten smak av sommer fr hsten slr til for fullt.

Svigerfar har lagt en hylle,
denne skal jentene ha filmene sine i.
MEN for f den til passe inn her mtte det litt maling p.

Her er samboern i full gang.

Vannet ut malingen for at d skulle skinne litt gjennom.

Mens han gjorde det s plukket jeg enda mer br.
Masse solbr som skal bli saft.

Slik ble hylla til slutt.
Jentene syns det var veldig stas f sette filmene sine inn i hyllen.
Hang den p veggen slik at de kunne hente film selv,
men m bruke en krakk for n opp.

N skal jeg kose meg resten av kvelden med "How i met you mother",
hekling/strikking og en kopp te. <3

Ikke glem konkurransen min. (<---LINK)

koselig kveld

I kveld har jeg vrt p besk til en god venninne av meg.
Kost oss med hndarbeid, te og snikksnakk.Venninna mi har bynt p sin frste genser.
S her er det en marius i produsjon.

Husk meld deg p konkurransen min.
(Link til innlegget i bildet under)
Du kan vinne denne boken:Konkurranse

Har lyst til dra i gang en liten konkurranse p bloggen.
(Jeg som ALLE andre =P)

Premien er denne:

(Link til facebook siden ligger i bildet over og det str facebook i teksten)

Jeg har n 65 liker p facebook siden min,
men hper p f en del flere.

Har 7 som flger med p bloglovin,
men der har jeg ikke vrt s aktiv til f flere.

S for vinne boken m du gjre flgende:

1. Trykke liker p facebook siden min (bloglovin er valgfritt =) ).
2. Dele dette innlegger videre.
3. Skriv at du ha likt og delt, samt navn og en e-post i kommentar feltet.

Mlet er 200 liker til siden min,
men det er sikkert et litt for stort ml.
S da sier jeg heller 150.

Nr jeg har ftt 100 liker p facebook gruppen min trekker jeg ut en vinner av de som har kommentert.

Ogs ble det enda mer saft

Siden saft lagingen gikk s bra i gr og jeg har ftt s mye skryt i dag (rdme),
ble det mer i kveld.
Denne gangen tok jeg 4 kg br.
Samme som i gr masse rips og litt solbr.Det ble 4 liter saft.
2 liter er det blandet sukker,
men har ikke hatt sukker i det som jeg skal fryse.
Det er en liter i hver av flaskene,
ogs 4 dl hver i boksene.

OG enda har jeg mer rips i kjle skapet.
Enten blir det mer saft i helgen,
gir det bort,
eller s fryser jeg det ned.

N skal jeg kose meg med litt serie titting og hekling av teppe med stoooore ruter frem til min kjre kommer hjem.

MEN frst m jeg bare viser dere tffe by gaver jeg fikk av en venninne.
N skal det litt til fr jeg (som vanlig) roter bort linse lokket til kameraet.
Heldige meg <3

Saft kokerieriera

Ble ikke noe innlegg i gr.
Det ble s sent fr jeg rakk komme hjem fra strikke kvelden. =)
Vi hadde babyshower for en venninne som skal ha baby snart.
Kjempe koselig kveld med jentene. <3

I dag har jeg prvd meg p koke saft for frste gang.

Etter ha sjekket nettet en drss med ganger,
og ftt forskjellige varianter var jeg litt forvirra.
Heldigvis har jeg en god venninne som var innom da jeg skulle begynne,
og hun ringte mamman sin som har gjort dette en del ganger fr.

Jeg brukte 2kg br,
mest rips men noe solbr.Det ble nesten 2 liter saft fr jeg hadde i sukker.
Glemte s klart mle hvor mye sukker jeg brukte.
Jeg smakte det til,
ville ikke ha det for stt.
(Cola flaskene ble litt rare og smale etter at jeg kokte dem)

N skal jeg kose meg med ny lagd saft ogs skrive ned oppskrifter. <3

Syltetylaging for frste gang

Da har jeg lagt syltety for frste gang,
med hjelp fra min kjre.Det ble 8 glass og en liten boks.
(Et likt som det store og boksen str i kjleskapet, og disse skal i fryseren)

Fornyd n ja. =)
Men n skal jeg hekle litt til.
Har endelig funnet ut hva hekling min skal bli.

Skal hekle flere slike lapper og lage et teppe.

den store brplukke dagen

I dag har vi plukket masser rips,
s i morgen skal det lages saft og syltety.

Har ikke prvd fr s det blir spennende. =)

Ca 100 r gamle post kort

Fr sommeren fikk jeg tak i noen gamle postkort.
Datoen p de er fra starten av 1900-tallet.
S disse skal opp p veggen

S etter ha sltt inn spiker og vekt minste pia i huset s var de kommmet opp p veggen.

Ble ganske fornyd med bildet,
men ikke med at jeg gjorde s lillemor vknet.

Har 60 liker p facebook n

og 7 som flger meg p bloglovin.

Ligger link under profil bilde mitt viss du nsker like facebook siden min.

Tenkte jeg skulle gjre litt for f opp tallene.
Kanskje ha en konkurranse eller noe?

Noe som hres bra ut eller?
Hva skulle premien ha vrt?
Koselig kveld med forlovern min og gumorgulle

Da har jeg kommet hjem etter en superkoselig kveld med forloveren min og datteren hennes,
gumorgulle mitt.
Fikk ogs hilse p storebroren som var nyskjerrig p hvem som var p besk.

Forlovern min holder p med klutstrikking. =)

Mens jeg holder p med siste del av dale-kjolene til jentene.En superkoselig kveld med te og vannmelon.
Glemte helt av drikke te da,
fr ta igjen det senere.

N er det kose seg litt med tv frem til at man tar kveld.
Samboeren er ute med RdeKors.
De skal kjre litt sammen med NRK bten som har vrt i Brnnysund i dag.

Sjrver kaken

Da har man feiret en super bursdag for en meget fornyd 3 ring.
Hun ble kjempe happy for kaken mamman og pappan hadde lagd til henne.

Bake dag i dag

Lille pia i huset blir 3 r i morgen.

Hun er en liten prinssese,
men en sjrver prinssese. <3
S kaken hennes i r kommer til bli en sjrverkake,
ogs skal jeg lage muffins med sommerfugle og hjerter.

Kommer bilder nr jeg er ferdig. ;)

Er her enda

Har strikket fredig nikkersen til bunaden jeg holder p med.

Mangler bare feste trder og sy opp kanter,
men det tar jeg nr de andre delene er ferdig.
Neste blir jakken eller vesten.

I kveld blir det kose strikk p en genser til meg selv.
Vi skal flytte.
S blir litt liten tid til bloggen for tiden,
men kommer sterkere tilbake nr flyttingen er over.
Kommer sikkert et og annet innlegg inni mellom da. =)

Snart strikke kveld meg jentene og nesten 60liker p facebook

Da er man snart p tur ut dra for treffe jentene.
Gleder meg masse.

Litt uvant p treffest p en lrdag,
siden vi hele tiden holder oss til uke dagene.
Men koselig lll. =)

ogs har jeg nesten 60 liker p facebook siden min.
Det er jo en god del.
Syns det er kjempe artig jeg.

Trykk p bildet under for komme til siden min.

Er p twitter ogs. =)
men er ikke s dreven der enda.
Vet ikke en gang om den fungerer som jeg tror =P
(link i margen =) )Prvder f tak i en bunad

Prver f tak i slik bunad til stor pia,
strrelse ca 110.
Er kun bunaden jeg er ute etter,
s boleoen er ikke s viktig.

Noen som vet om?

Har ordnet twitter konto

Er ikke s veldig dreven enda,
men prver ivertfall.

S langt er det egentlig bare min twitter konto som jeg har gitt samme navn som bloggen.

Har ogs ftt ordnet link til twitter kontoen i margen p bloggen min.
Fikk faktisk til helt alene,
ble nesten litt imponert.

Skulle ikke denne linken fungere som den skal s hadde det vrt fint med en liten beskjed slik at jeg finner ut av det.

Strikket p bestilling

Her er en masse jeg har strikket p bestilling. =)

Disse to er like,
men det er to forskjellige strrelser p dem.Kommer til oppdatere dette innlegget etter hvert.
Alt etter om jeg fr flere bestillinger eller ikke. =P

Prver meg p en konkurranse

Kan vinne denne boka. =)

Er ikke med p s mange konkurranser,
men likte denne boka s godt at jeg bare mte prve.

S fr man se om man kanskje fr en bok.
Skulle jeg vinne s skal jeg skrive et innlegg om det. =D

55 og 7

N har faktisk bloggen min ftt 55 liker p facebook,
og 7 flgere p bloglovin.

Dette er jo kjempe gy. =D

Viss det er flere som nsker flge bloggen min s ligger det linker under profil bildet.

I kveld s skal jeg p strikking sammen med venninnene.
Blir koselig. =)

Ble ikke strikking p meg i gr =(

vde til matte eksamen istede ;)
Har ftt dato n og er bare 2 mneder til prven min. =/

Men i kveld blir det strikking da.
Ska p ukentlig strikkekveld med jentene. =D
Gleder meg masse.

I kveld skal jeg strikke videre p lua jeg holder p med.

Nr jeg er ferdig med denne skal jeg prve strikke en av Jarbo garn raggi som er mindre.
Ca 2-3 r. =)

Montering p gang

Har dratt frem symaskinen for sy en sm fr jeg klipper.Jeg syr frst en enkel sm (usikker p rette navnet) fr jeg klipper pningen.


Ferdig oppklippt. =)
Like ekkelt hver gang,
er s redd for delegge hele greia.


Nr jeg har klippt opp syr jeg sikksakk sm,
to ganger.
Har erfart at syr jeg bare en gang s lsner trdene nr jeg skal plukke masker for belegg.

Vanligvis plukker jeg opp masker for belegg,
men denne gangen fant jeg ut at jeg skulle prve no jeg kom over p en blogg.
Jeg strikket det sepparat slik at jeg fikk laget en kant jeg kunne legge over srkanten.Noe som ble mye penere.
N er det bare litt finpuss,
sy sammen bunden,
sette p knapper og dampe s skal jeg legge ut bilde av det ferdige resultatet. =)

Trykk p det nederste bildet for komme til bloggen jeg fant ideen p. =)

Merke p en luen

Hun jeg strikket luen under for,

har jeg ogs strikket denne luen for,
en gang fr jul var det jeg strikket den.
Hun traff mormoren min i dag og sendte den med henne.

Dette fordi hun ville har merkelapp med mitt navn p den ogs slik som den jeg strtikket n nettopp. =D

Strikkekveld i kveld

Om litt over to timer er det strikke kveld hoss meg. =)
Gleder meg masse til f jentene p besk.

Ogs mangler jeg bare 5 for ha hele 50 liker til facebook siden til bloggen. =D
Flere som har en slik gjeng? =)

Sette merke p det jeg strikker?

Bestillte meg diss fr jul.

De er av ty og skal sys p det man lager.

Men er litt usikker p om jeg skal bruke dem,
og eventuelt nr jeg skal begynne.

Flere som bruker slikt?

Da er hemmeligstrikken avslrt.

Vi har hatt babydusj for en venninne i kveld.
Hu skal ha baby om ca 4 uker.

Av oss fikk hun en kurv med en maaasssseeeee saker og ting til babyen.

Da fikk hun ogs hemmeligstrikk 1 og nesten 2.
Ble jo ikke ferdig med nr 2,
det var litt dumt.

Hun fikk ogs et strikket teppe som en felles venninne av oss hadde strikkel.
Snnt i lanolingarn.
Flott garn strikke babyteppe av. <3

Skal slenge ut et innlegg om hver av hemmelighetene i morgen. =)

Gi en stemme til Therese og Jakob

Er ikke den som bruker bloggen min til sanke stemmer,
men det er ikke for meg heller.

Lokal avisa vre har en konkurranse der premien er f stua si pusset opp.
Det er 6 kandidater og den som har ftt flest stemmer til i morgen vinner.


Therese og Jakob ligger n p 4. plass. (Holm & Srhus) (<---Link)

For stemme p disse to er det bare sende sms med BA STUE 1 til 2399 (kr 5/melding).

Her er en link for se presentasjonen deres i Brnnysund Avis.

S sleng inn en stemme da. =)
Hadde vrt s kult om de hadde vunnet. =D
Lite blogging denne uken gitt

Har bde strikket og gjort matte denne uken.

Jobber jo for vre klar til eksamen til vren.
Har ikke ftt dato enda,
men vet jo at den kommer.

Eller holder jeg p med en genser og hemmeligheten min.
Gleder meg til f lagt ut bildene.
Tar bilder underveis slik at jeg kan legge ut en bilde serie.
lekte litt fotograf i gr

Og prvde meg p litt redigering i dag.
Vi har det bra nydelig her p Helgelands kysten nr finvret slr til <3

<3 Brnnysund <3

Gr oppover n

Til n har jeg 38 som liker facebook siden til bloggen min,
og 6 som flger den p bloglovin.

Det er s kult. =)
Morsomt se at tallet sniker seg oppover. =D

Trykk p bildet over for komme til facebook siden min.


Trykk p bildet over for komme til bloglovin. =)

Har oppdatert listen min

Da har jeg oppdatert listen min.
Syns det var veldig kjekkt med en slik liste.

Lettere holde oversikt nr man har flere projekt p en gang,
og veldig lett se hvor lang tid jeg bruker p ting.Trykk p bildet for komme til listen min

Da er jeg p plass igjen

Etter slitt litt med laste opp bilder.
Har slitt med pc`n snn totalt.
Den har ikke vrt s samarbeids villig for tiden.
MEN n har jeg rotet meg til ta disk opprydding og oppdatering p den.
Da ble den glad i meg igjen.
Nesten s man skulle tro det var en helt annen PC jo. =D
Her er noen bilder av genseren jeg holder p med.
Har kommet et stykke n.


Prver vise hva jeg har gjort nr jeg strikker sammen armene her.

S n skal jeg fortsette.
Tenkte jeg skulle f ferdig brestykket i helgen.

Har enda en genser strikke,
ogs m jeg se f ferdig siste hemmelig strikken. =D
Masse strikking i helgen.

Ste sm som prver seg med garn og pinner

Er ikke lett,
men de prver ivertfall.
Skal gjre det samme som mamman. =D

Har prvd legge opp til eldste pia noen ganger med litt forskjellige pinner,
men det har vrt litt vanskelig.
Men hun kommer inni mellom og nsker prve,
s snart kommer den dagen hun fr det til.
Et steg av gangen.
<3 Flinke jenter <3

Gratis mnster

Gratis mnster finner du litt over alt p nettet.

Her er noen av stedene jeg finner meg mnster:

Sparkjp sin nett side:

Startside - sparkjop.no

(bildet er hentet fra google)
De har lagt ut en gratis oppskrift p VM Lue.
Den var egentlig litt tff.

Sandnesgarn sin nett side:

(bildet er hentet fra google)
Her er det mange flott oppskrifter.
Har brukt denne siden mange ganger.

Pickles sin nett side:

(bildet er det jeg som har tatt)

Her er det masse flotte gratis oppskrifter,
men ogs mange som du m betale for.
Mange av plaggene er det en strrelse som er gratis,
og viss du nsker en annen s m du kjpe mnsteret.
Du kan kjpe mnster bde med og uten garn.

Det er selvsagt mange flere sider der ute.
S viss det er noen som mangler er det bare skrive det i kommentarfeltet.
Blir kjempe glad for flere tips. =D

Snart avgrde p strikkekveld

Kommer sikkert noen bilder av det de flinke jentene strikker p,
enten i kveld nr jeg kommer hjeme eller i morgen nr jeg er ferdig p jobb.

Gleder meg masse til en koselig kveld sammen med jentene.
Koselig med strikkekvelder,
eller som gutta kaller det "sladdrekveld" =P

(Gammelt bilde bra en strikke kveld fr jul)

Skal starte p arm nr 2 til Mariusgenseren jeg holder p med. =)

Hva gjr dere i kveld da?

Flge meg p facebook eller bloglovin?
Ligger linker p siden i bloggen,
bare trykke der. =D

Woohoooo, 200 kommentarer

Eller det vil si, 201 kommentarer MED mine svar. =)

S ca 100 kommentarer har jeg n ftt p bloggen min. =D
Siden jeg da prver svare p alle kommentarene som kommer.
Utrolig morsomt at jeg har ftt spass med respons p det som er etter min meningn kort tid. =D

Mange som sikkert har ftt maaaannnggeee flere kommentarer p kortere tid,
men dette er stort for meg. =)

Hper jo at dette skal bli en litt kjennt strikkeblogg,
men det er vanskelig stikke seg ut med s mange fantastiske strikkeblogger som det er der ute.

Ser fremt til svare p enda flere kommentarer. <3

Er kommet meg p facebook

Da etter litt mye om og men.
Eller mye bal for forst seg p s er bloggen min kommet p facebook.

Det ligger en link i margen p bloggen s er bare bruke den. =D

Eller trykk p bildet under i dette innlegget. =DDigger denne siden(bildet over her en link og bildet er hentet fra den siden)

P denne siden (den det er link i bildet over) er det s utrolig mye inspirasjon hente.
Samt gode (og noen litt rare) forklaringer p hvordan man gjr ting.

P den siden har jeg ftt sett en masse som jeg ikke en gang har tenkt over at var s enkelt lage,
gikk ann lage,
eller eksisterte for den saks skyld.

Miksing og triksing med farger.
Masse sm ting man kan bruke opp rest garn p.
Rare mter sette sammen ting
og ja, rett og slett genialt.

Digger siden og anbefaler alle ta en titt. =)

M bare si at jeg syns det er morsomt......

......at bloggen min har en del beskende i lpet av en dag.
med morsomt s mener jeg koselig. =)

Veldig koselig at mange stikker hode innom,
til og med fr jeg har rukket skrive noe p den. =)

Viss noen nsker flge meg p bloglovin s ligger det en link i margen,
eller trykk p bildet over. =)
Har faktisk 3 som flger der allerede.
De fleste syns sikkert ikke dette er s mange,
men for meg s er det stort. =)

Ftt p plass bloglovin link n.

S viss det er noen som vil flge meg der,
s er det bare trykke p linken i margen.
Den str der sammen med linken som legge meg til som venn,
og for komme til en facebook side,
Det har jeg ikke ordnet meg enda,
men det kommer s det fr st litt til.

OG siden jeg da er totalt hpls til fikse slikt selv s var det en med blogger som fikset dette for meg.
(skriften over er linkt til bloggen hennes=) )(trykk p bildet for komme til bloglovin)

Ble ikke mer garn p meg i dag,

men det gjr ikke noe.
Fant noe annet starte p.
Litt snn hemmeligstrikk,
som skal vre en gave.

<3

S da skal jeg ta det innimellom snn ikke hemmelig strikk.
Vil jo ikke ende opp med ikke ha en ting legge ut bilde av p bloggen min. =P

Fremgangen p genser og stjlet ide

Stjal en ide p "Strikkesida" p facebook.
Den gr ut p legge 10kr p en sparebsse for vrt nste du strikker.
Jeg legger en tier p for hver nytt/ubrukte nste jeg starter p.
S fr man se da, hvor mange nster det blir i lpet av ret.
Fant denne p Nille,
ogs er det s kult at den ikke kan pnes uten bokspner. =P
Prver samle det opp i "lapper" da.
Slik som n skulle jeg ha lagt p 30kr,
men prver samle opp til en 50lapp.
For spare plass. =)

Her er s langt jeg har kommet p genseren.
Like fr jeg skal starte p mnsteret n. =)

ogs m jeg jo bare brife med de meget praktiske maskemarkrene.
Er bare flytte den etter hvert. =D

Fremgang p genser og ftt et artig sprsml.

Gr fort fremmover med genseren n,
til tross for at man ikke har hatt s mye tid til strikke. =)

Har ftt sprsml fra en avis om bli intervjuet ang. bloggen min.
Om litt over en uke.=)
Hvor kult er ikke det? =)
Kjempe spent p hvordan det blir.

S da sier man "tommel opp" og kjr p. =D

Da var garnet til sokkene kommet.

S da skal jeg strikke de ferdig fr jeg fortsetter p genseren. =D


Ble tipset om bruke dette garnet, siden jeg skulle strikke sokker av det.
Det innholder 85% ull og 15% nylon

Og viss noen skulle lure s er det kjpt hos "Martinsens Garn og Gave".
Stort sett er det der jeg kjper garn nr jeg kjper hoss faghandel.
Men nr jeg er ute reiser s bare M jeg innom diverse garnbutikker og snik titte. =P


Har ryddet i garnlagere mitt.

Her har jeg garne mitt.
N er ikke "lagere" mitt like stort som mange andre strikkere.
Har forelpig vrt flink til strikke opp det garnet jeg har (og mamma sitt).

Dette er garn som ikke er tatt av.
Noe av det har jeg planer for,
men ikke alt.
Det kommer etter hvert. =)

Har ogs en kasse med restgarn.
Kan jo hende jeg fr brukt det til noe en dag. =P

S etter ha ryddet i lagere mitt er det dette jeg skal ta meg til.

Hva gjr dere denne fredags kvelden? =)

Fremgang og tirsdagskos.

Ca halvveis p vrangborden til bolen.
Ogs koser jeg meg en kopp kakao i den nydelige koppen jeg fikk i julegave av ei god venninne.Elsker strikke, men kan ikke fordra ....

....feste trder.

Det er jo siste finpuss p et prosjekt.
MEN det er da s utrolig kjedelig.
Men snart ferdig n. =)

Dukkene ble ferdige

Og jentene elsket dem.
Har satt mamma p prosjektet med strikke kjole til dem.
Jeg skal strikke det jeg ogs,
men blir ikke helt enda.
Skal f unna en del annet frst fr jeg tar den biten.

Dagens "hndarbeid"

I dag har vi bake dag.

Dette skal bli kromkaker, rra str sveller litt fr min kjre skal steke dem.
Grei arbeidsfordeling.
Jeg rrer, han steker. =)Dette skal bli peppermyntekonfet.
Ble tipsa av ei venninne. =)
Ogs fikk jeg brukt sjokolade smeltekasserollen min, som begynner bli gangske s vellbrukt. =)

Resultatet str blir avkjlt. nom nom,


N skal man vente p at butikkene pner,
slik at man fr tak i det man trenger for lage karamell.
S n blir det litt strikking i mens man venter.

I kveld skal vi lage smultringer ogs. =)

Har oppdatert "to do" listen min igjen

Har oppdatert "to do" listen min <3

Trykk p bilde for komme til innlegget med listen min.Kose dag

I dag har vi kost oss med maling.Og istedet for strikke har jeg pakket inn julegaver,
og det ser ut for at jeg kanskje blir ferdig med alle julegavene til 1. desember.
*Krysser fingrene*Ble vist ikke noe blogging i helgen

Det har vrt en ekte jente helg dette.

En venninne av meg som skal gifte seg neste mned,
ogs er hun gravid s det bli litt utenom det vanelige til utdrikkingslag p henne.

Frst hadde vi baby shower p fredags kveld.
Med god mat, dessert og gaver,
ogs hadde vi en veldig trivelig bytur til Namsos p lrdag.

S da kom jeg hjem fikk jeg julestemming.Litt strikking fikk jeg ogs gjort i helgen. =)Har oppdatert "to do" listen min

IGJEN! =P

Prver ikke fye til noe vr gang jeg oppdaterer den.
MEN det var lettere sagt enn gjort.

Trykk p bildet for komme til listen min =)

Da legger man opp til enda en Marius genser.

Skrives det i et eller to ord:
Marius genser eller mariusgenser?
Det m man sjekke etterp.
I mnstret jeg har her str det bare:
"Marius med rund sal"
S det er ikke mye hjelp i det. =P

Var egentlig ment p si at dette ble siste Mariusen jeg skal strikke p en stund,
MEN s har eldste pia vr erklrt at hun nsker seg rd marius genser.

Liker starte med armene jeg.
Syns det er veldig ok ha de ferdig nr nr jeg er strikket ferdig brn.
(eller bolen som det vistnokk egentlig heter =P)
Da er det bare sette p armene og strikke ferdig. =)

Jadaaaa, merker at man er p ferie.

Snn sett at man ikke har ftt blogget i det HELE tatt =P

Men mye morro har vi hatt, litt strikking har jeg ogs ftt gjort.
Skal slege ute et bilde nr jeg fr stjlet telefon til min kjre.

Jeg har ikke rett programvare p telefon slik at jeg fr noe blogge app p den.
Og bruker jeg vanlig nettleste s fr jeg ikke slengt inn noe bilde,
vet ikke om jeg fr skrevet heller.
Har bare gtt inn for sjekke om jeg kunne laste opp bilde.
Noe som funket drlig.

Har ogs oppdatert "to do" listen min.
Den finner du HER.
Ut p tur, aldri sur

Da er vi p tur p ferie, en mini ferie. Og strikkinga er s klart med p turen. (bildene er tatt men mobil, s de er snn passe drlige)

Et par bilder fra strikke kvelden i gr

Ble litt tidlig strikker kveld i gr.
Siden noen har rare jobb vakter denne uka (fler du deg truffen n =P )
og andre skal drive med slikt som skal reise bort til uka (fler meg truffet der =P ).

Kjempe koselig ftt vrt p strikke kveld til ei i gjengen som hadde "debutten" sin.
De har kjpt seg hus og kommet seg inn, s da fikk vrt der denne gangen
KKKOOOSSEEELLLIGGGG <3

Kjempe gla i gjengen min =)Kose oss med litt vin ogs, =) godt med litt godt i glasset nr det er helg.
Bde alkoholfritt og ikke alkoholfritt =P

Har oppdatert "to do" listen min

Siden jeg er ferdig med et prosjekt
(viss man ser bort i fra festing av trder osv)
m jeg jo oppdatere listen min,
MEN den ser ut for bli lengre i stede for kortere =P

(trykk p bilde for komme til listen min =) )

Mangler 5 for ha hatt 1000 beskende.

det siden 13.09.12.

Helt utrolig, og morsomt. Bare svooop ogs har man en masse besk p sida =)
Pusset opp litt i dag

Etter at lillebror flyttet ut hjemme s fikk mamma et rom hun kunne bruke til hobby tingene sine (alt garne =P )
ogs samtidig s fikk vi ordnet s hn fikk et gjeste rom i samma slengen.Gleder meg til vi har ftt oss hus som vi kan pusse opp slik vi vil =)


N har jeg hatt bloggen min i ca 14 dager

og alleredere har jeg hatt over 800 beskende p sida mi.
Det er litt morsomt syns jeg =D

Hadde ikke regna med at det skulle g s fort f en masse besk.
Kjempe morsomt =D

Tips til utregning av salgspris p hndarbeid (strikking)

P en side p facebook som heter "Pris/diskusjon av hndarbeid" (<--link) ligger et kjempe snedig mte regne times pris p.

Det er Winnie Proud-Swaan som har lagt ut denne:

"Winnie Proud-Swaan

Jeg har en grei mte regne ut den prisen jeg vil ha for et strikkeplagg som er veldig "rettferdig" nr det gjelder effektiv strikketid.
Timeprisen er regnet ut fra veiledende pris p f.eks. herresokker..... ca.30 kr. time.

1. Jeg strikker en prvelapp med det garnet og pinnetykkelse jeg skal bruke i 10 minutter effektiv strikking.

2. Veier prvelappen og ganger med 6.

3. Strikker plagget og veier det.

4. Vekt av plagg delt p punkt 2 = timer

Dette er tilfeldige eksempler tatt ut fra "husken" men prisene blir effektive og ganske reelle synes jeg.
Jeg har for min del funnet ut at 30 kr. timen er passende .

5. Timer * timepris 30,- =pris p strikking.

6. Pris p strikking + garn og tilbehr= utsalgspris.

Strikker en mnster s m en strikke mnsterprvelapp
eller hekleprve hvis en hekler eller annet. Jeg strikker slike prvelapper kun en gang pr garntype for da vet jeg fra gang til gang hva jeg skal ta for plagg i den garntypen jeg skal strikke med. Eksempel: 1

10 min. strikk med raggegarn = 5 gr. * 6 = 30 gr.pr. time
Ferdig sokkepar 150 gr.raggegarn / 30 gr = 5 timer.
5 timer * 30 kr. = 150 kr.150 kr + 45 kr i garn

= 195 kr.

Eksempel 2:

10 min. strikk med garntype som passer til pinne 3,5 = ca. 4 gr.* 6 = 24 gr. pr. time.
Ferdig genser ca.600 gr. garn / 24 gr.= 25 timer.
25 timer * 30 kr. = 750 kr.750 kr + garn og tilbehr = ca.450 i garn.

=1200 ,- for ferdig genser. "

N skal jeg med hnden p hjerte si at jeg ikke har prvd dette selv enda,
for se om prisen man kommer frem til er ok.
Men nr jeg har gjort det s skal jeg skrive om det. =)
Har oppdatert "to do" listen min


Trykk p linkenfor komme til den oppdaterete listen. =)

Enda en dag med baking =)

Ble ikke mye strikking i dag heller.

MEN, har ftt ferdig en god del til bursdags barnet i huset.
Store pia vr som fyller r i dag.
Hun kom til 23.04, s det er ikke mange minuttene igjen n. =)

Kommer sterkere tilbake med hndarbeid etter helgen.
Blir liksom ikke s mye tid til strikking i helgen siden tiden blir brukt til stor pia vr. <3

Men litt inspirasjon kan man komme med =D


Bildene er henten HER =D

Koselig strikke kveld

En dag i uken treffes vi en liten gjeng jenter.
Det varierer litt hvor mange vi er, alt etter hvor mange som kan.
Vi var to som startet dette for et r siden denne mneden,
ogs har det bare utviklet seg.
Nr vi er "full tallig" er vi 6. =)

Vi bytter litt p hvor vi er, noe som jeg syns er veldig koselig.

Har tatt noen bilder fra i kveld s dere fr se hvor koselig vi har hatt det =), ogs mtte man jo har litt godt ogs. =)

Flere som har strikke kvelder? =)

Vil anbefale en facebook side for de som er glade i skape forskjellig.

Trykker du HER kommer du til en side jeg elsker.
Den er full av gode ideer og tips.
Den har ogs en masse forklaringen p hvordan du kan lage masse rart.

Her er noen eksempel:
Mener ogs jeg har sett et "slik hekler du" bilde,
men det fant jeg ikke i vendinga.

Hper flere har like god glede av siden som jeg har.
Masse her som har havnet p min "to do list" =)Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4039223/?claim=8r8ehg9p336">Follow my blog with Bloglovin</a>

Velkommen til min nye blogg!

Dette er frste innlegget i min nye blogg. Har en fra fr, men denne skal handle om de tingene jeg lager og om diverse hndarbeid jeg liker drive med. =) men frst m jeg starte med finne meg et nytt designe. =)